Lakisääteinen koulutus kun tuotteet sisältävät di-isosyanaatteja yhdessä tai erikseen 0,1 p-% tai enemmän. Kurssi antaa valmiudet työskennellä turvallisesti di-isosyanaattien kanssa. Kurssisisältö vastaa REACH -asetuksen vaatimuksia.
Linkit:
01 Johdanto
02 Lainsäädäntö ja määräykset
03 Mitä di-isosyanaatit ovat
04 Turvallisuustiedotteet ja tuotemerkinnät
05 Ympäristöriskit, varastointi ja jätteiden hävittäminen
06 Terveysriskit
07 Ilmastointi ja ilmanvaihto
08 Henkilökohtaiset suojaimet
09 Hygienia
10 Turvallinen työskentely ja toimintaohjeet
11 Hätätilanteet ja ensiapu
12 Kurssin päätös
Linkit:
01 Johdanto
- Tervetuloa ja kurssin esittely
- Koulutuksen tavoitteet
02 Lainsäädäntö ja määräykset
- Kenelle koulutus on tarkoitettu ja pakollinen
- Lainsäädäntö ja määräykset
- Työturvallisuuslaki
- Työnantajan ja valmistajan velvollisuudet
- Työntekijöiden ja ympäristön suojelu
03 Mitä di-isosyanaatit ovat
- Di-isosyanaattien kemiallinen luonne
- Viskositeetin ja molekyylipainon merkitys
- Di-isosyanaattien sovellukset ja käyttökohteet
04 Turvallisuustiedotteet ja tuotemerkinnät
- Turvallisuustiedotteet
- Tuotemerkinnät
- Tuotemerkinnät käytännössä
- Vaaralausekkeet
- Käyttöohjeet ja yrityksen omat lisäohjeistukset
05 Ympäristöriskit, varastointi ja jätteiden hävittäminen
- Ympäristöriskit
- Varastointi, puhdistaminen ja vuodot
- Jätteiden hävittäminen
- Dokumentointi
06 Terveysriskit
- Akuutit terveysriskit
- Pitkäaikaiset terveysriskit
- Astma
- Altistuminen
- Herkistyminen
- Oma havainnointi ja oirepäiväkirja
07 Ilmastointi ja ilmanvaihto
- Ilmanvaihtojärjestelmät
- Suodatus, ilmanpuhdistus ja huolto
- Ilmanvaihdon suunnittelu ja toteutus
08 Henkilökohtaiset suojaimet
- Suojakäsineet, hengityssuojaimet, suojalasit ja suojavaatteet
- Suojainten huolto ja tarkastus
- Parrakkaan henkilön erityishuomio
09 Hygienia
- Henkilökohtainen hygienia
- Työympäristön hygienia
- Hygieniakoulutus ja -ohjeistus
10 Turvallinen työskentely ja toimintaohjeet
- Turvallinen työskentely
- Muutosten hallinta
- Valvonta, arviointi ja seuranta
- Yleiset toimintaohjeet
- Käytännön esimerkkejä
11 Hätätilanteet ja ensiapu
- Hätätilanteisiin varautuminen
- Ensiaputaidot
- Hätäpoistumistiet ja -välineet
- Hätätilanneohjeet
- Toimenpiteet
- Kemikaalivuoto tai -tulipalo
- Alkusammuttaminen
- Alueen eristäminen
12 Kurssin päätös
- Kurssin loppukoe, tulee suorittaa hyväksytysti
- Kurssin loppusanat
- Kurssitodistus
Mandatory training when products contain diisocyanates, either individually or combined, at concentrations of 0.1 w-% or more. The course provides the skills to work safely with diisocyanates. The course content complies with the requirements of the REACH regulation.
Links:
01 Introduction
02 Legislation and regulations
03 What are diisocyanates
04 Safety data sheets and product labeling
05 Environmental risks, storage, and waste disposal
06 Health risks
07 Ventilation and air circulation
08 Personal protective equipments
09 Hygiene
10 Safe working practices and operating procedures
11 Emergencies and first aid
12 Finalizing the Course
Links:
01 Introduction
- Welcome and course introduction
- Training objectives
02 Legislation and regulations
- Who the training is intended for and mandatory requirements
- Legislation and regulations
- Occupational Safety Act
- Employer and manufacturer responsibilities
- Protection of workers and the environment
03 What are diisocyanates
- The chemical nature of diisocyanates
- Importance of viscosity and molecular weight
- Applications and uses of diisocyanates
04 Safety data sheets and product labeling
- Safety data sheets
- Product labeling
- Product labeling in practice
- Hazard statements
- Instructions for use and additional company guidelines
05 Environmental risks, storage, and waste disposal
- Environmental risks
- Storage, cleaning and leaks
- Waste disposal
- Documentation
06 Health risks
- Acute health risks
- Long-term health risks
- Asthma
- Exposure
- Sensitization
- Self-monitoring and symptom diary
07 Ventilation and air circulation
- Ventilation systems
- Filtration, air purification, and maintenance
- Ventilation planning and implementation
08 Personal protective equipments
- Protective gloves, respirators, goggles, and protective clothing
- Maintenance and inspection of protective equipments
- Special considerations for individuals with facial hair/beard
09 Hygiene
- Personal hygiene
- Workplace hygiene
- Hygiene training and guidelines
10 Safe working practices and operating procedures
- Safe working practices
- Change management
- Monitoring, evaluation, and follow-up
- General operating procedures
- Practical examples
11 Emergencies and first aid
- Preparing for emergencies
- First aid skills
- Emergency exits and equipment
- Emergency procedures
- Actions
- Chemical spills or fire
- Initial fire extinguishing
- Area isolation
12 Finalizing the Course
- The course exam, must be successfully completed
- Closing remarks of the course
- Course certificate
Lagstadgad utbildning när produkterna innehåller diisocyanater tillsammans eller separat med 0,1 vikt-% eller mer. Kursen ger färdigheter att arbeta säkert med diisocyanater. Kursens innehåll uppfyller kraven i REACH-reglering.
Länkar:
01 Introduktion
02 Lagstiftning och föreskrifter
03 Vad är diisocyanater
04 Säkerhetsdatablad och produktmärkning
05 Miljörisker, lagring och avfallshantering
06 Hälsorisker
07 Ventilation och luftcirkulation
08 Personlig skyddsutrustning
09 Hygien
10 Säker arbetspraktik och handlingsprocedurer
11 Nödsituationer och första hjälpen
12 Avslutning av kursen
Länkar:
01 Introduktion
- Välkommen och kursintroduktion
- Utbildningens mål
02 Lagstiftning och föreskrifter
- Vem utbildningen är avsedd för och obligatoriska krav
- Lagstiftning och föreskrifter
- Arbetarskyddslagen
- Arbetsgivarens och tillverkarens ansvar
- Skydd av arbetstagare och miljö
03 Vad är diisocyanater
- Den kemiska naturen hos diisocyanater
- Vikten av viskositet och molekylvikt
- Tillämpningar och användningsområden för diisocyanater
04 Säkerhetsdatablad och produktmärkning
- Säkerhetsdatablad
- Produktmärkning
- Produktmärkning i praktiken
- Faroangivelser
- Bruksanvisningar och företagets egna tilläggsinstruktioner
05 Miljörisker, lagring och avfallshantering
- Miljörisker
- Förvaring, rengöring och läckor
- Avfallshantering
- Dokumentation
06 Hälsorisker
- Akuta hälsorisker
- Långsiktiga hälsorisker
- Astma
- Exponering
- Sensibilisering
- Egen övervakning och symptombok
07 Ventilation och luftcirkulation
- Ventilationssystem
- Filtrering, luftrening och underhåll
- Planering och genomförande av ventilation
08 Personlig skyddsutrustning
- Skyddshandskar, andningsskydd, skyddsglasögon och skyddskläder
- Underhåll och inspektion av skyddsutrustning
- Särskilda överväganden för personer med skägg
09 Hygien
- Personlig hygien
- Arbetsplatsens hygien
- Hygienutbildning och instruktioner
10 Säker arbetspraktik och handlingsprocedurer
- Säker arbetspraktik
- Ändringshantering
- Övervakning, utvärdering och uppföljning
- Allmänna handlingsprocedurer
- Praktiska exempel
11 Nödsituationer och första hjälpen
- Förberedelse för nödsituationer
- Första hjälpen-kunskaper
- Nödutgångar och utrustning
- Nödsituationens procedurer
- Åtgärder
- Kemikaliespill eller brand
- Första släckningsinsats
- Avspärrning av området
12 Avslutning av kursen
- Kursens slutprov, måste genomföras med godkänt resultat
- Kursens slutord
- Kursintyg